Inspiratie blog: landelijk interieur

Creëer eenvoudig een landelijk interieur

Bij de term ‘landelijk wonen’ denkt u misschien in eerste instantie aan een oude boerderij op het platteland met authentieke details, zoals een rieten dak en stalramen. Maar tegenwoordig is deze woonstijl ook heel goed te realiseren in minder karakteristieke huizen in de binnenstad, in een rijtjeshuis of appartement. Maar wat kenmerkt deze woonstijl en hoe kunt u dit toepassen in het interieur, zonder dat u gelijk allemaal nieuwe, landelijke meubels moet aanschaffen? Dat leest u in deze blog!

landelijk interieur

Kenmerken van een landelijk interieur

De basis van het landelijke interieur bestaat uit rust. Rust in het kleurgebruik op de wanden, vloeren en raamdecoratie, in de materialen van de landelijke meubels en de aankleding, en in de hoeveelheid en grootte van de accessoires.

In het landelijk interieur worden hoofdzakelijk aardetinten gebruikt, denk hierbij aan taupe, zand- en kleikleuren. Deze aardetinten creëren een rustige, sfeervolle basis in de ruimte waar vanuit u verder kunt gaan aankleden en uw persoonlijke touch aan het geheel kunt geven. Wanneer de basis goed is, kunt u door het jaar heen ook eenvoudige aanpassingen doen in de aankleding om bijvoorbeeld mee te gaan met de seizoenen. Felle kleuren zult u in het landelijke interieur niet snel tegenkomen, een meer uitgesproken accentkleur zou wel kunnen.

In het landelijke interieur vindt u meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen met een doorleefde uitstraling. Hout is hierin echt toonaangevend; denk hierbij aan een mooie houten vloer en houten meubels, zoals een robuuste houten eettafel met kloosterpoot in de woonkeuken. Maar ook steen, linnen en wol geven een warme, sfeervolle uitstraling aan het geheel. Deze landelijke meubels en accessoires kunnen oude, unieke, originele items zijn met een verhaal; echte blikvangers in het interieur. Maar ze kunnen ook nieuw gemaakt zijn met oud hout.

Wanneer de basis van de ruimte in kleur en landelijke meubels staat, kunt u gaan afstijlen met accessoires. Ook hierin komt die rust weer terug, door gebruik te maken van enkele grote items in plaats van veel klein spul bij elkaar. Dit houdt het overzichtelijk en leidt niet af van de rust in het geheel.

Een landelijk interieur van het Olde Jagthuys

Bij Het Olde Jagthuys vindt u een uitgebreid aanbod van landelijke meubels en accessoires om die sfeervolle en rustieke sfeer van een landelijk interieur in elke ruimte van uw woning te creëren. Houdt u meer van de strakkere landelijke stijl? Dan kunt u kiezen voor landelijke meubels van gladder hout van bijvoorbeeld Aura Peeperkorn. Of gaat u juist liever voor grover en robuuster, zoals de Driftwood serie? Onze landelijke meubels zijn in vele diverse soorten, maten en series verkrijgbaar. Denk hierbij aan diverse soorten tafels (salontafels, eettafels, wijntafels en bijzettafels), kasten (tv-meubels, nachtkastjes, dressoirs, sidetables, wandkasten en ladekasten) en zitmeubelen (banken, fauteuils, hockers, eetkamerstoelen en eetkamerbanken).

Naast de landelijke meubelseries die we aanbieden, bezoeken we zelf de mooiste plekjes om op zoek te gaan naar unieke landelijke meubelen en accessoires. Doorgaans is er van elk exemplaar dan ook maar één beschikbaar. Bent u op zoek naar iets speciaals? Laat het ons weten, dan gaan we samen met u op zoek naar dat ene bijzondere item!

Heeft u overige vragen over onze landelijke meubels of het landelijk interieur? Kom langs in onze gezellige woonwinkel in Barneveld of neem contact met ons op.


 

 

© 2014 - 2024 Het Olde Jagthuys | sitemap | rss