Inspiratie blog: landelijk interieur

Creëer eenvoudig een landelijk interieur

Bij de term ‘landelijk wonen’ denkt u misschien in eerste instantie aan een oude boerderij op het platteland met authentieke details, zoals een rieten dak en stalramen. Maar tegenwoordig is deze woonstijl ook heel goed te realiseren in minder karakteristieke huizen in de binnenstad, in een rijtjeshuis of appartement. Maar wat kenmerkt deze woonstijl en hoe kunt u dit toepassen in het interieur, zonder dat u gelijk allemaal nieuwe, landelijke meubels moet aanschaffen? Dat leest u in deze blog!

landelijk interieur

Kenmerken van een landelijk interieur

De basis van het landelijke interieur bestaat uit rust. Rust in het kleurgebruik op de wanden, vloeren en raamdecoratie, in de materialen van de landelijke meubels en de aankleding, en in de hoeveelheid en grootte van de accessoires.

In het landelijk interieur worden hoofdzakelijk aardetinten gebruikt, denk hierbij aan taupe, zand- en kleikleuren. Deze aardetinten creëren een rustige, sfeervolle basis in de ruimte waar vanuit u verder kunt gaan aankleden en uw persoonlijke touch aan het geheel kunt geven. Wanneer de basis goed is, kunt u door het jaar heen ook eenvoudige aanpassingen doen in de aankleding om bijvoorbeeld mee te gaan met de seizoenen. Felle kleuren zult u in het landelijke interieur niet snel tegenkomen, een meer uitgesproken accentkleur zou wel kunnen.

In het landelijke interieur vindt u meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen met een doorleefde uitstraling. Hout is hierin echt toonaangevend; denk hierbij aan een mooie houten vloer en houten meubels, zoals een robuuste houten eettafel met kloosterpoot in de woonkeuken. Maar ook steen, linnen en wol geven een warme, sfeervolle uitstraling aan het geheel. Deze landelijke meubels en accessoires kunnen oude, unieke, originele items zijn met een verhaal; echte blikvangers in het interieur. Maar ze kunnen ook nieuw gemaakt zijn met oud hout.

Wanneer de basis van de ruimte in kleur en landelijke meubels staat, kunt u gaan afstijlen met accessoires. Ook hierin komt die rust weer terug, door gebruik te maken van enkele grote items in plaats van veel klein spul bij elkaar. Dit houdt het overzichtelijk en leidt niet af van de rust in het geheel.

landelijke interieur showroom

Een landelijk interieur van het Olde Jagthuys

Bij Het Olde Jagthuys vindt u een uitgebreid aanbod van landelijke meubels en accessoires om die sfeervolle en rustieke sfeer van een landelijk interieur in elke ruimte van uw woning te creëren. Houdt u meer van de strakkere landelijke stijl? Dan kunt u kiezen voor landelijke meubels van gladder hout van bijvoorbeeld Aura Peeperkorn. Of gaat u juist liever voor grover en robuuster, zoals de Driftwood serie? Onze landelijke meubels zijn in vele diverse soorten, maten en series verkrijgbaar. Denk hierbij aan diverse soorten tafels (salontafels, eettafels, wijntafels en bijzettafels), kasten (tv-meubels, nachtkastjes, dressoirs, sidetables, wandkasten en ladekasten) en zitmeubelen (banken, fauteuils, hockers, eetkamerstoelen en eetkamerbanken).

Naast de landelijke meubelseries die we aanbieden, bezoeken we zelf de mooiste plekjes om op zoek te gaan naar unieke landelijke meubelen en accessoires. Doorgaans is er van elk exemplaar dan ook maar één beschikbaar. Bent u op zoek naar iets speciaals? Laat het ons weten, dan gaan we samen met u op zoek naar dat ene bijzondere item!

Heeft u overige vragen over onze landelijke meubels of het landelijk interieur? Kom langs in onze gezellige woonwinkel in Barneveld of neem contact met ons op.

landelijke interieur items

Zelf uw landelijk interieur samenstellen

Een landelijk interieur samenstellen hoeft geen complete renovatie te betekenen. Sterker nog: met slechts een paar accentstukken kunt u zeer makkelijk een landelijke sfeer in uw interieur brengen. Daarvoor kunt u uiteraard terecht in onze webshop of op locatie in Barneveld. Van tafels en stoelen tot accessoires, een landelijk interieur brengt een rustieke en natuurlijke sfeer in huis.

Tafels voor een landelijk interieur

Bij Het Olde Jagthuys in Barneveld vindt u een ruim assortiment tafels in de landelijke stijl. Deze tafels hebben een doorleefde uitstraling en zijn er in allerlei soorten en maten. Een tafel is een van de belangrijkste sfeermakers in uw huis, en vormt zo een van de middelpunten van uw landelijk interieur.

Landelijke tafels in showroomBent u op zoek naar een wat strakkere en nettere tafel, of juist wat grover en uniek; een tafel die niemand heeft? Of juist diverse tafels uit dezelfde serie, wat zorgt voor meer rust en eenheid. Wij hebben diverse modellen tafelbladen, poten en soorten hout met een eigen uitstraling. Kortom; mogelijkheden genoeg! Voor welke tafel kiest u?

De meeste tafels die wij hebben staan zijn in alle maten te leveren. De standaardmaten hebben we zo veel mogelijk op voorraad in ons externe magazijn, minder gangbare maten kunnen we doorgaans voor u bestellen.

Op onze website vindt u een overzicht met foto’s, maten en prijzen van de landelijke interieur tafels uit ons assortiment. In onze winkel, die gevestigd is in de winkelstraat van Barneveld, staan onder andere de vele tafels in stijlkamers gepresenteerd. Zo krijgt u direct een beeld van hoe de tafel met decoratie en zitmeubelen bij u kan komen te staan!
Vanwege de unieke eigenschappen van deze tafels, denk hierbij aan de kleur en de houtstructuur, adviseren we u zeer om te komen kijken en zo de tafel te vinden die bij uw wensen past. We denken hierin ook graag met u mee!

 

Kasten voor een landelijk interieur

Bent u op zoek naar een nieuwe kast voor uw landelijk interieur? Bij Het Olde Jagthuys vindt u een ruime collectie kasten voor elke ruimte! Een kast biedt de mogelijkheid om spullen zichtbaar en onzichtbaar op te bergen, maar geeft daarnaast ook sfeer aan het landelijk interieur met zijn kleur, vorm en materiaal. Onze landelijke interieur kasten hebben een doorleefde uitstraling en zijn er in allerlei soorten en maten. Nachtkastjes, tv-meubels, sidetables en dressoirs, maar ook diverse andere kasten hebben we in ons assortiment. Kasten binnen een meubelserie, maar ook unieke kasten die niemand anders heeft!

Landelijke kasten in showroom

Op onze website vindt u een overzicht met foto’s, maten en prijzen van onze kasten voor een landelijk interieur. De meeste van deze kasten zijn te bezichtigen in onze fysieke winkel in Barneveld, enkele kasten zijn alleen op bestelling. Informeer gerust even vooraf, zodat u er zeker van bent dat de kast van uw voorkeur ook aanwezig en beschikbaar is.

Vanwege de unieke eigenschappen van deze landelijke stijl kasten, denk hierbij aan de kleur en houtstructuur, adviseren wij u zeer om te komen kijken en zo de kast te vinden die bij uw landelijk interieur past. We denken ook graag met u mee, van harte welkom!

Uiteraard mag u uw kast ook via de website bestellen. Aangezien de kasten niet geleverd kunnen worden met de standaard pakketdienst, komen we deze persoonlijk bij u thuis bezorgen! De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de afleverlocatie. U kunt deze per email of telefonisch bij ons opvragen. Wij doen ons uiterste best de kast vervolgens zo spoedig mogelijk te leveren!

 

 

 

Meubels, banken en stoelen voor uw landelijk interieur

landelijke meubels

Bij Het Olde Jagthuys richten we ons met name op de landelijke woonstijl. We gaan regelmatig op pad om de mooiste oude meubels te vinden, of meubels die met oud hout nieuw gemaakt zijn. Deze meubels zijn dan ook heel uniek, waardoor er van elk exemplaar vaak maar één beschikbaar is. Daarmee bent u verzekerd van een rustieke en sfeervolle toevoeging aan uw landelijk interieur.

Bent u op zoek naar iets speciaals voor uw landelijk interieur? Laat het ons gerust weten, dan gaan we graag samen met u op zoek naar dat ene bijzondere item! Naast deze unieke meubels hebben we ook een ruim assortiment meubels binnen een serie, waardoor u kunt kiezen voor verschillende meubelstukken met dezelfde uitstraling, waardoor u rust en eenheid binnen het interieur creëert.

Ook hebben we een breed assortiment banken, fauteuils en eetkamerstoelen van hoogwaardige kwaliteit, die we veelal kunnen afstemmen op uw wensen. Kom gerust eens proefzitten, want wat lekker zit is ten slotte heel persoonlijk!

Op onze website vindt u een overzicht met foto’s, vanaf-prijzen en standaardmaten van de landelijke meubels, banken en stoelen die wij verkopen. U bent van harte welkom in onze gezellige winkel in Barneveld, waar zowel de meubels als de meeste banken en stoelen in de landelijke stijlkamers gepresenteerd staan. Zo krijgt u direct een beeld van hoe de meubels, banken en stoelen bij u kunnen komen te staan. Informeer gerust even vooraf, zodat u er zeker van bent dat het meubel, de bank of stoel van uw voorkeur ook aanwezig en beschikbaar is. Met een kopje koffie of thee denken wij graag rustig met u mee wat bij uw wensen voor een sfeervol landelijk interieur past.

 

Woonaccessoires voor een sfeervol landelijk interieur

Maak uw landelijke interieur persoonlijk en uniek met onze woonaccessoires! Onze accessoires kunnen functioneel zijn in het gebruik, maar hebben zeker ook een decoratieve functie. Ze benadrukken de (landelijke) woonstijl en voegen sfeer toe. Door onze accessoires voor uw woning af te wisselen of toe te voegen, kunt u dan ook eenvoudig de sfeer aanpassen. Bijvoorbeeld meegaand met de laatste woontrends of de seizoenen, door middel van kleuren of materialen. Een kleine aanpassing of toevoeging kan al een groot verschil maken!

Landelijke woonaccessoires in showroom

Bij Het Olde Jagthuys vindt u een ruim assortiment aan accessoires voor uw landelijke interieur. Grotere items zoals kapstokken, meerpalen en ornamenten, maar ook kleinere woonaccessoires waarbij u kunt denken aan windlichten, LED-kaarsen en zijdetakken. Voor elke ruimte is er keuze. In onze winkel en in de webshop vindt u naast de producten die we ruim op voorraad hebben, ook hele unieke landelijke accessoires. Echte doorleefde, oude items met een eigen verhaal!

Wij begrijpen dat door dit grote aanbod het lastig voor u te bepalen kan zijn welke accessoires bij uw landelijke interieur passen. U bent dan ook van harte welkom om in onze winkel in Barneveld inspiratie op te komen doen in de verschillende stijlkamers, die met liefde en aandacht worden ingericht. Daarnaast denken wij ook graag met u mee!

Uiteraard mag u de accessoires ook via de website bestellen en kunnen we deze veelal naar u verzenden. Wanneer grotere items niet verzonden kunnen worden via de standaard pakketdienst, kunnen we deze persoonlijk bij u thuis bezorgen! De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de afleverlocatie. U kunt deze per email of telefonisch bij ons opvragen. U kunt er ook voor kiezen om de bestelde landelijke woonaccessoires in onze winkel in Barneveld op te halen.

 

 

Conclusie: een landelijk interieur volledig naar uw wensen

In deze blog hebben we u een kijkje gegeven in ons uitgebreide aanbod van meubels en accessoires voor een sfeervol landelijk interieur. Of u nu voor één sfeermaker gaat of een volledig interieur, met onze rustieke artikelen brengt u moeiteloos een rustieke landelijke stijl aan in uw interieur. Laat u zich liever in het echt adviseren voordat u bestelt? Dan bent u natuurlijk van harte welkom op locatie bij onze winkel in Barneveld.

© 2014 - 2024 Het Olde Jagthuys | sitemap | rss